健康で、ご長寿を持って欲しい。いつまでもよく働くをしてください。心からお祈
הדהד קולו של יצחק נבון בין קירות האולם בעת קבלת פנים שערכו לו אנשי "בית שלום יפן", ובה איחל להם, ביפנית, בריאות טובה ואריכות ימים, והוסיף בקשה: אנא המשיכו במלאכתכם הטובה..."
"זוהי תנועה קטנה אך מעשיה גדולים," נהג יצחק נבון לומר מיום שהכיר את מייסד התנועה, האב טקג'י אוצקי, והתוודע לאורחות חייהם של החברים בה - נוצרים מאמינים המתפללים למען שלום מדינת ישראל וירושלים, וכולם כאחד מרטיטים את לב שומעיהם כשהם שרים בעברית את שירי ארץ ישראל, ממלאים את הצו שקיבל מנהיגם אוצקי בעת הארה רוחנית שחווה.
אנשי "בית שלום" הקימו מקהלה נפלאה בשם "השחר" המבקרת בישראל כל ארבע שנים ומופיעה ברחבי הארץ חינם אין כסף, ומטרתה אחת: להפיץ אור ואהבה. "כשביקרה המקהלה בארץ בשנת 1979, הזמין הנשיא נבון את חבריה למשכן הנשיא ושם אמר, 'יש לי אנטנה מיוחדת במינה, היא עובדת רק כשאנשים האוהבים אותנו באים אלינו, והנה כאשר באתם אליי, האנטנה מתחילה לעבוד. אכן, נחקקתם בתולדות ישראל'!
"בית שלום יפן" הקימו גם מקהלה הצעירה, "נצר". בעת ביקור המקהלה בארץ, עמד יצחק נבון, כאחד האדם, לקבל את פניה בפתח בית הכנסת שבו הופיעו, וחברי המקהלה הצעירים, שלא הכירו את הנשיא, חשבוהו לשוער בית הכנסת... "מה רבה הייתה פליאתם," מספר מר טקאו סאטו "שהנשיא הוא אדם שכל אחד יכול לגשת אליו ללא היסוס או שמץ ביישנות. וכל מי שחווה זאת ייחל לפוגשו שוב."
אנשי בית שלום אף הקימו מוזיאון ומרכז ללימודי השואה לתלמידי יפן. עמותת הידידים בארץ, שאותה ייסד יצחק נבון, תרמה מאות אבנים ירושלמיות לבניית אחד הקירות של אותו מרכז, הנקרא היום "קיר הידידים". את האבנים ליווה נבון במסר חם לאנשי הקהילה: "אהבתכם ועשייתכם - יש בהן כדי להחזיר לנו את האמונה באדם, את הסיכויים לשלום ולצמיחה."
מאז פטירתו של האב אוצקי מרגישים אנשי "בית שלום" שתנועתם נותרה "כצאן ללא רועה, אך למרות זאת," מדגיש מר סאטו," אנו ממשיכים את דרכו באמונה גדולה ומחזקים את הקשר האמיץ עם העם בישראל ועם עמותת הידידים שבראשה עמד הנשיא נבון, שאף הוא הלך לעולמו." עוד מספר טקאו סאטו: "כשהגיע אליי ליפן אוסף של שירי לאדינו מהנשיא נבון, הבנתי שהוא היה רוצה לשמוע שיר בלאדינו בהופעותיה של המקהלה שלנו, ולכן, כשבאנו ארצה לחגוג 70 שנה למדינה, הקדשנו לכבודו ולזכרו את שיר הפרידה שליווה אותו בחייו ובמותו, 'אדיו קרידה'."
לאחר פטירתו של יצחק נבון, הגיעו ארצה שלושה נציגי "בית שלום" (מר סאטו, מר נאקאמורה וגב' צוג'יטה) לטקס השלושים הממלכתי שנערך בהר הרצל, וגב' מריקו צוג'יטה נשאה דברי הספד היוצאים מן הלב. בסוף דבריה אמרה: "אני עכשיו משוכנעת כי הנשיא נבון רצה שנהיה ראויים להיקרא חברים. נשתדל להיות ראויים לטוב ליבך".
コメント